Foto herover: fra venstre Borgmester i Faxe kommune, Knud Erik Hansen, Kronprins Frederik, fhv. Klima- og energiminister Martin Lidegaard, Christian Greve Moltke og godsforvalter Anders Dolmer.

 

 Hos Vibygård Lam er vi meget åbne overfor offentligheden omkring hvad vi laver.

 
Der er derfor, gennem årene, blevet skrevet ganske meget i pressen om fårebruget. Herunder kan du finde et udpluk af disse skriverier.

1500 får til frisøren 2014

Kronprins Frederik på besøg hos Vibygård Lam se her: 
Video fra Tv2Øst
og artikel fra Faxe Posten                                  

 

Fårebrugets får er vigtige naturplejere

                                       

Kronprins Frederik på besøg i Vibygård Lams stalde på Turebylille

 
Det handlede om klimavenligt landbrug.
Bregentved Gods, hvor Vibygård Lams får har til huse, afholdt fredag d. 22. marts 2013 en minikonference om klimavenligt landbrug. Og da Vibygård Lam - ligesom Bregentved Gods - lægger stor vægt på at drive landbrug med stor hensyntagen til miljø og klima, så var konferencen naturligt nok henlagt til Vibygård Lams stalde.
Vibygård Lam havde således fornøjelsen af at kunne byde velkommen i fårestaldene til bl.a. Kronprins Frederik og Klima- og energiminister Martin Lidegård, samt borgmester i Faxe kommune, Hans Martin Knudsen.
Medarbejdere ved Bregentved Gods samt forskere fra DTU redegjorde for hvordan man arbejder med klimavenligt landbrug og hvilke hensyn, der skal tages.
Midt på staldgangen i fårestalden var således opsat computer og storskærm samt diverse plancher, så publikum kunne følge med i foredragene.
Kronprinsen og ministeren blev budt velkommen af Christian Greve Molkte, der var dagens vært, og fik så, sammen med presse og øvrige publikum, halvanden times spændende foredrag - ledsaget i ny og næ af lidt mæh og host fra fårene, der tog hurlumhejet med de mange mennesker og pressens blitzende kameraer, fuldstændig roligt.

Herunder kan du se en billedkavalkade fra Kronprinsens besøg i Vibygård Lams fårestalde.